Rize Andon İçme suyu Arıtma tesislerini Rize protokolü ziyaret etti.
Rize Andon İçme suyu Arıtma tesislerine yapılan ziyarete Rize Valisi Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Kd. Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Altay, Şakir Mollayakupoğlu ve Mehmet Yoldaş katıldı.
Heyet Tesis Müdürü Ümit Hüseyin Sarı tarafından karşılandı. Misafirlere ilk olarak sabah kahvaltısı ikram edildi. Kahvaltı sonrası, Rize İçme Suyu Arıtma Tesisini gezen protokol ilk olarak Scada merkezi uzaktan Kontrol ve kumanda sistemi, hızlı kum filtresi havuzları, Aktüatörlü motorla çalışan kanal kapakları hakkında bilgi aldı.

Andon içme suyunu inceledi Ümit Hüseyin Sarı
EN SAĞLIKLI ANDON SUYU
Rize Belediye Başkanı ve aynı zamanda Andon Su Birliği Başkanı Halil Bakırcı, Vali Nurullah Çakır ve beraberindekilere; Arıtma Tesislerinin devreye alındığı tarihten itibaren Üniteleri ile Birliğe bağlı üye belediyelerin içme suyu ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Andon içme suyunu inceledi Ümit Hüseyin Sarı
Bakırcı, Arıtma Tesisinde 24 saat yapılan klorlama işlemi ile bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olan patojenik bakteriler yok edilerek, İçme sularında kötü koku ve tada neden olan doğal organik maddeleri ve organizmaların su dan uzaklaştırıldığını dile getirirken, dezenfekte edilen suyun sağlık açısından uygunluğu arıtma tesisindeki donanımlı laboratuar da yapılan analizlerle takip edildiğini söyledi.

Rize Andon içme suyunu Ümit Hüseyin Sarı
HABER BİLGİLERİ
Bu haber
17 Eylül 2012, 11:21 tarihinde
yayınlandı.
OKUNMA
Bu Haber 2.100 Kez Okunmuş..
YORUM YAZIN