Halil Bakırcı bebek katilleri dedi
İsrail'in Gazze'de yaptıkları doğal olarak ülkemizden de yakından izlendi. Endişe duyuldu, tepki de verildi…Verildi ama Türkiye'nin her yerinde bu tepki ile karşılaşılabilir. Öyleyse Büyükelçi Levy neden Rize'den başladı turuna ?
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı ziyaret eden İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, Bakırcı'nın 'bebek katlederek barış olmaz' açıklamaları karşısında neye uğradığını şaşırdı. Büyükelçi 'varlığımızı koruyacak politikalar üretmeye çalışıyoruz' dedi.”
Gazetelerde, görüşmenin bu yönü öne çıkmış.
Bu da çok doğal.
Ama, İsrail'in Ankara Büyükelçisi kalkıyor, Rize'ye kadar gidiyor.
Bayram değil, seyran değil..!
İsrailli turistler sadece Rize'yi mi tercih ediyor?
Haberin devamında gerçek az da olsa ortaya çıkıyor.
Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Büyükelçi Levy'e diyor ki :
“İsrailli turistler ilimize geldiğinde, şehre uğramadan direkt doğa ile baş başa kalıyor. Bu tavırları hemşerilerimizin onlara şüphe ile bakmalarına neden oluyor. İlimize gelen turistlerin başına istenmeyen olayların gelmesinden korkuyoruz . Olmaması için azami gayret sarf ediyoruz.”
İsrail'in Gazze'de yaptıkları doğal olarak ülkemizden de yakından izlendi. Endişe duyuldu, tepki de verildi…Verildi ama Türkiye'nin her yerinde bu tepki ile karşılaşılabilir. Öyleyse Büyükelçi Levy neden Rize'den başladı turuna ?
Rizeliler'in tepkisi sadece Gazze katliamları için mi ?
İsrail lilerin Ayder Aşkı!
Bu sayede İsrailli turistlerin, Ayder aşkının nedenini öğrendik !
Yıllar önce Ayder'e, Kaçkar ve Ovit dağlarına yaşlı İsrailliler gelirmiş.
Doğa aşkı diye tanımlamış yöre sakinleri bu ziyaretleri…
Bir süre sonra, genç İsrail grupları yörenin yeni konukları olmuş.
Direkt olarak sırt çantalarıyla yayla ve dağlara çıkarlarmış bu gruplar…
Yöre sakinleri bu ilgiyi merak etmişler ! Sonra da konuya vakıf olmuşlar.
Bu genç İsrailli grup, yörenin endemik yapısını inceliyor, çiçek ve tohumlarını toplayarak ülkelerine dönüyormuş…Amaç, yeni türler üretmekmiş.
Hiçbir kamu kurumu, yönetici de “burada ne oluyor?” diye merak buyurmamış!
Doğduğu yerlere sevdalı Çamlıhemşinliler, bu durumdan endişe duyuyormuş ama seslerini bir türlü duyuramamaktan şikayetçiler.
Hatta, bu endişelerine bir başka uygulama eklenmiş. Kuzey ülkelerinden gelen bazı turistler, karla kaplı Kaçkarlar'da “heli ski” yapıyormuş.
Yani, kayakla yamaçlardan aşağıya iniyor, sonra da helikopterle yukarıya uçuyorlarmış. Bu spor biçimi, örneğin Finlandiya'da yasakmış. Ama sahipsiz görünen Kaçkar dağlarında serbestmiş !
Olay bu arkadaşlar,İsrail'in Ankara Büyükelçisi'nin, Türkiye turuna neden Rize'den başladığına…!
Ben bir çok kez Kaçkarlar'a çıkarken onlarca İsrail lilerlen tanıştım.Bana buranın cennet olduğunu ve tekrar geleçeklerini söylediler.Eee ne diyelim Büyük elçi de kış olduğu için sadece Rize belediyesini ziyarat etti;Başkan da lafı geçiri verdi..Haklı olarak. Bu adam tekrar gelirse hiç şaşırmam;Neden derseniz? Dünya'da en yüzsüz insanlar bunlardır...!
Selim Denizalp

